7 Adımda Kışın Kuruyan Cildinizden Kurtulun

29-11-2022 10:29
7 Adımda Kışın Kuruyan Cildinizden Kurtulun
Kış mevsimi, kuşkusuz, cilt kuruluğunun en çok gözlemlendiği, cilt kuruluğuna bağlı gelişen sorunların artış gösterdiği dönemlerinde başında geliyor. Sıcak ve nemli havanın yerini soğuk ve kuru havaya bırakması cilt bariyerinin zarar görmesine neden oluyor.
 
Kapalı alanlarda kullanılan ısınma yöntemlerinin havayı kurutması da yine cildi olumsuz etkileyen faktörlerden. Peki, cildin yağ dengesini korumak için yapılması gerekenler neler?
 

1- Çok Sıcak Su ile Duş Almaktan Kaçının

 
Cilt bakım ürünleri dışında günlük alışkanlıklar da cilt görünümünü etkiler. İçimize işleyen soğuk havalarda, sıcacık bir duşun yerini çok az şeyin alabileceğini biliyoruz ancak çok sıcak su cildin deforme olmasına neden olabiliyor.
 
Kış mevsiminde hassaslaşan ve zarar görmeye açık olan cilt, uzun ve sıcak duş nedeniyle nem dengesini ve dolayısıyla elastikiyetini kaybediyor. Bu da cilt kuruluğunun artmasına ve buna ek olarak erken yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor.
 
Dermatologlar kışın dahi ılık suyla duş alınmasını tavsiye etse de bu alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız; duş sürenizi kısaltabilir, kendi standardınıza göre suyun sıcaklığını düşürebilirsiniz.
 

2- Bol Su Tüketin
 

Yukarıda da değindiğimiz üzere yalnızca kullanılan ürünler değil; günlük alışkanlıklarımız, yediğimiz-içtiğimiz her şey en büyük organımızı yani cildimizi etkiliyor. En iyi cilt bakım ürünleri dahi yeterli su içilmediği takdirde cilt kuruluğuyla baş etmekte tek başına yeterli değil.
 
Uzmanlar, yapılan araştırmaların, atopik/ hassas cilt yapısına sahip kişilerin az su tükettiğini ortaya koyduğunu ve iyi bir cilt dengesi sağlamak için su içmenin önemini her fırsatta belirtiyor. Kışın yeterli su miktarını tüketmekte zorlanıyorsanız, meyvelerle su içmeyi eğlenceli hale getirebilirsiniz.
 
Zencefilli, limonlu su da iyi bir fikir olacaktır. Bu yolla hem hastalıklardan korunup hem de daha iyi bir cilde sahip olabilirsiniz.

 


3- Hindistan Cevizi Yağı Kullanın

 
Kışın cilt bakımı rutininizde değişikliğe gitmeniz gerekir. Elbette bu değişiklik yalnızca yüzünüz için kullandığınız cilt bakım ürünlerinde olmamalı. Tüm cildinizi iyi bir şekilde nemlendirmek için hem uygun fiyatlı hem de içeriği bakımından oldukça besleyici Hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz.
 
Hindistan cevizi yağı, zengin e vitamini içeriğiyle cildinizin nemini geri kazanmasına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı yalnızca cildiniz için değil saçlarınız için de oldukça faydalı bir üründür.
 
Saç bakım rutininize hafta bir Hindistan cevizi yağı ile maske yapmayı ekleyebilir, bu yolla daha sağlıklı ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz.
 
 

4- Antioksidan ve Omega 3 Tüketin

 
Cilt kuruluğuyla baş etmek için kullanılan en efektif yöntemlerden biri de antioksidan ve omega 3 tüketimini arttırmak. Bir uzmana danışarak, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin kuruyemişleri ve en güçlü antioksidan kaynaklarından kırmızı meyveleri beslenme rutininize dahil edebilirsiniz.
 

5- Cildinize Uygun Bakım Ürünü Kullanın

 
Cilt bakımı için rutin oturtmak bazen zorlayıcı olabilir. Yediklerimize, mevsime göre değişen cilt sorunlarıyla baş etmek hiç de kolay değildir. Özellikle kuru ciltler için nemlendirici seçmek çoğu zaman bir kabusa dönüşür.
 
Yanlış nemlendirici seçimi, cilt kuruluğunu alırken sivilce sorunlarının başlamasına neden olabilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için Bepanhtol cilt bakım kremini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
 
Bepanthol cilt bakım kremi, gün içinde karşılaştığınız sıcak, soğuk, rüzgar gibi dış etkenlere karşı cildinizi korur. Cildinize kaybettiği nemi içerisindeki Provitamin B5 ile geri kazandırır. Üstelik hızlı emilen yapısıyla, makyaj altına kullanmak için uygundur.
 
Makyajınızın ışıltılı ve sağlıklı durması için uygun bazı oluşturur. Nemlendirici dışında da cilt bakım rutininize Bepanthol ürünleri ekleyebilirsiniz. Tüm gün cildinizde biriken kiri Bepanthol yüz temizleme jeli ile arındırdıktan sonra nemlendiricinizi kullanabilir böylelikle cildinizin nem dengesini en doğru şekilde koruyabilirsiniz.

 

 

 
6- Terleten Kıyafetler Giymeyin

 
Kuru ve atopik bir cilde sahipseniz dikkat etmeniz gereken bir başka konu da kıyafetlerinizdir. Özellikle iç giyimde pamuklu, kaşındırmayan ve terletmeyen kıyafetler giymeniz cildinizin kalitesini artıracaktır. Terlemek su kaybına dolayısıyla daha çok kuruluğa neden olduğu gibi, kaşınmak cilt kuruluğunuzun artmasına neden olacaktır.

 


7- Cildinize Kese Yapmayın
 

İyi bir cilde sahip olmanın ilk koşulu, temizlik. İyi temizlenmeyen cilde uygulanan cilt bakım ürünleri, cilde nüfus edemediği gibi gözeneklerin tıkanmasına da neden olur. Ancak cildimizi doğru temizlememiz gerekir. Yalnızca kuru ciltlerde değil tüm cilt yapılarında fiziksel aşındırmadan uzak durulması gerekir. Kese yapmak cildinizin bariyerine zarar vererek, leke oluşumuna sebebiyet verir. Nazik ve etkili cilt bakım ürünleri ile cilt temizliği sağlanmalıdır.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.