Cilt Tipine Uygun Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı?

11-08-2022 14:01
Cilt Tipine Uygun Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı?
Ciltte oluşan leke ve kırışıklıklar büyük oranda güneşin zararlı ışınlarından kaynaklanır. Elbette bu ışınlar herkesi aynı şekilde etkilemez. Bazı cilt tipleri, güneş ışınlarına karşı fazla hassastır; bu nedenle güneşe maruz kaldıkları süre boyunca cilt tipine uygun güneş koruyucu ile her mevsim cildine koruyucu bir bariyer oluşturması gerekir.
 
Güneş kremini her mevsim kullanmam gerektiğini biliyorum fakat cilt tipime uygun güneş kremini nasıl bulacağımı bilmiyorum diyorsan endişelenme. Güneşin akne, leke ve kırışıklığa neden olan zararlı ışınlarından seni en iyi şekilde koruyacak güneş kremini bulmana yardımcı olmak için buradayız. Peki nasıl bir cilt tipin var ve hangi güneş kremi buna uygun bir yapıya sahip? Hadi gel birlikte bilgilenelim.

 

 

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Etmen Gerekenler

1- Çevrenden pek çok güneş kremi önerisi duyuyor olabilirsin ancak bu öneriler senin cilt tipinin ihtiyaçlarını karşılamıyor olabilir. Bu nedenle seçim yaparken özellikle cilt yapına uygun güneş kremi tercih etmelisin.
 
2- Güneş kremlerinin içerisinde bulunan koruyucu faktörler, tercih edeceğin ürünü kullanacağın mevsimler açısından da çok önemlidir.
 
3- Güneş koruma faktörü 30’un altında kalan ürünler, özellikle güneşin dik açıyla geldiği yaz aylarında etkisiz kalabilir. Bu nedenle ürünü kullanacağın mevsime göre koruyucu faktöre dikkat etmelisin.
 
4- Yaz aylarında ve güneşin en etkili olduğu öğlen saatlerinde dışarıda vakit geçirmen gerekiyorsa, kullanacağın güneş kreminin UV filtresine sahip olduğundan emin olmalısın.
 
5- Nemin çok olduğu, sıcak ve terlemene neden olacak günlerde, suya dayanıklı güneş kremlerini tercih etmeli ve kremi gün içerisine yenilemelisin.
 
 

 

Cilt Tipine Uygun Güneş Kremini Seç

  •  Kuru bir cilde sahipsen; cildini güneşin zararlı ışınlarından koruyan, nem ve mineral takviyesi yaparak cilt bariyerini güçlendirecek bir güneş kremine ihtiyacın var.
 
  • Cilt lekelerin bulunuyorsa; cildinin normal bariyerini kuvvetlendirecek ve kolajen desteği sağlayacak ürünlerden faydalanabilirsin. Diğer yandan leke oluşumunun önüne geçebilmek için güneş kreminin koruma faktörünün yüksek olmasına dikkat etmelisin.
 
  • Karma veya yağlı bir cilde sahipsen; güneş kremi seçerken oldukça dikkatli davranmalısın. Bunun nedeni ise bu tür cilt tipinde sebum ve yağ üretimlerinin zaten dengesiz bir şekilde çalışıyor olmasıdır.
 
 Güneş kremlerinin hemen hemen hepsinin yağ içerek ürünler olduğunu düşünecek olursak, karma ve yağlı cilt tipine sahip kişilerin yağsız ürünleri kullanmaları ya da gün sonunda ciltlerini güneş kreminden tamamen arındırmaları gerekir.
 
  • Yağlı bir cilde sahipsen; cildinin yağ üretimini kontrol altına alacak bileşenleri içeren güneş koruyucu ürünleri tercih edebilirsin. Son olarak güneş ışınlarına karşı aşırı hassas bir cildin varsa; kesinlikle güneş koruma faktörü 40-50 üzeri olan ürünleri kullanmalısın.
 
Bununla birlikte söz konusu ürünlerin cildi yatıştırıcı bileşenler barındırmasını, yaşlılık belirtileri ya da kuruluğa karşı aktif içerikler barındırmasını öneririz.
 

 

 

Cildini Koruyacak En İyi Güneş Kremleri Kozmeko’da

 
Kuru ve hassas ciltler için çok yönlü koruma sağlayan Sebamed Sun Care 50+ Güneş Losyonu, UVA ve UVB filtresiyle birlikte E vitamini içeren yapısı sayesinde cildine bakım yaparken koruma sağlayacaktır.
 
Yağlı / karma ciltler için özel bileşenlere sahip Vichy Ideal Soleil Dry Touch SPF50 Güneş Koruyucu Krem, parlamaya karşı etkili akışkan bir dokuya sahiptir. Yağlı ve karma bir cilde sahipsen; mexoryl ve mineral birleşimi sayesinde UV ışınlarına karşı filtre görevi gören Vichy Ideal Soleil Dry Touch SPF50 Güneş Koruyucu Krem’i tercih edebilirsin.
 

Güneş ışınlarının neden olduğu koyu lekelere sahip bir cildin varsa; Cildi nemlenirirken onaran ve besleyen Solante Pigmenta Koyu Lekelere Karşı Güneş Losyonu Spf 50+, hassas ciltler dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için formüle edilmiştir.

 
Denize, havuza girmek veya terleyeceğin bir aktivite yapacağın günlerde suya dayanıklılığı sayesinde oldukça işe yarayacaktır. La Roche Posay, Sebamed, Vichy başta olmak üzere en çok tercih edilen güneş kremlerini barındıran geniş ürün yelpazemiz sayesinde cildin için en iyi güneş kremini kolaylıkla seçebilir ve güneşli günlerin tadını çıkarabilirsin.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.