Cilt Tipine Uygun Maske Nasıl Seçilir?

11-02-2022 15:18
Cilt Tipine Uygun Maske Nasıl Seçilir?

Cilt Tipine Uygun Maske Nasıl Seçilir?

Işıl ışıl ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolu nedir? Tabi ki cilt tipine uygun ürünler kullanarak düzenli aralıklarla cilt bakımı yapmaktır. Çevresel etmenler, stres veya hava şartları nedeni ile zaman zaman cilt yıpranabilir ve tazeliğini kaybedebilir. Bu tarz durumlarda cildi eski canlılığına kavuşturmak ve ciltteki mat görünümü gidermek için tercih edilebilecek en etkili yöntemlerden cilt maskesi kullanmaktır. Farklı cilt sorunları ile mücadele ederek cildi tazeleyen cilt maskelerini kullanırken cildinize uygun olup olmadığına dikkat etmeniz çok önemlidir. Hadi gelin cilt tipine uygun maske nasıl seçilir birlikte göz atalım.

 
Maske Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt maskesi kullanmak için cildinizde herhangi bir problem olmasına gerek yoktur. Bakım maskesini günlük cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Ancak her maske her cilde uygun olmayabilir. Cilt tipinize uygun olmayan bir cilt maskesi kullandığınızda çeşitli cilt sorunlarına zemin hazırlamış olursunuz. Bu duruma engel olmak için cildinizi iyi tanımalı ve cilt bakımınızda cildinizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek maskeleri kullanmalısınız. Normal, karma, yağlı, hassas ve kuru olmak üzere beş farklı cilt tipi bulunur. Bu cilt tiplerinin her birinin bakımında kullanılması gereken cilt bakım maske türleri de çeşitlilik gösterir.

 

Normal Ciltler İçin Cilt Bakım Maskeleri

Nem oranı ve yağ oranı dengeli olan normal cilt tiplerine sahip kişilerin günlük cilt bakım rutinlerine ek olarak haftada 1 veya 3 kez yüz maskesi kullanması tavsiye edilir. Normal cilt yapısına sahipseniz nemlendirici ve besleyici özelliklere sahip cilt bakım maskelerini tercih edebilirsiniz. Nuxe Creme Fraiche De Beaute Nemlendirici Maske ya da Caudalie Moisturizing Mask 75 Ml-Nemlendirici Maske gibi ürünleri cilt bakımınıza ekleyerek cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirebilirsiniz.
 

Kuru Ciltler İçin Cilt Bakım Maskeleri

Nemini koruyamayan kuru ciltlerde, cilt kuruluğuna bağlı olarak hassasiyet, pullanma veya kaşıntı gibi semptomlar ortaya çıkar. Bu nedenle kuru cilt tipine sahip kişilerin cilt bakımında cildi nemlendiren ve yatıştıran cilt maskeleri kullanmaları gerekir. E, C ve A vitaminleri içeren ve cildi derinlemesine nemlendiren maske çeşitleri ile kuru cildinize en büyük iyiliği yapmış olursunuz. Karma Ciltler İçin Cilt Bakım Maskeleri Karma cilt tiplerinde genellikle T bölgesi olarak adlandırılan alan yağlı, cildin diğer kısımları ise normal cilt tipi özelliklerine sahiptir. Bu yüzden karma cilt tiplerine sahip kişiler tüm cilt tipleri için geliştirilen cilt bakım maskelerini kullanabilir. Ancak yağlı olan T bölgesi için yağlı ciltlere özel maskeler tercih edilmelidir. Karma ciltler için cilde doğal bir görünüm kazandıran Nuxe Insta-Masque Detoxifying Glow Mask Cilt Bakım Maskesi'ni deneyebilirsiniz.
 

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Maskeleri

Yağlı ciltlerde sebum üretimi ve yağ üretimi diğer cilt tiplerine oranla daha fazladır. Sebum ve yağ üretiminin fazla olması ciltte parlamaya neden olur. Bu sebeple yağlı cilt tipine sahip kişiler ciltteki parlama görünümünü ortadan kaldırabilme niteliğine sahip cilt bakım maskeleri kullanmalıdır. Cilt görünümünü matlaştırmak ve cildin yağ dengesini korumak için için Babe Stop Akn Sebum Düzenleyici Maske ile daha dengeli bir cilde kavuşabilirsiniz.

 

Hassas Ciltler İçin Cilt Bakım Maskeleri

Kuru cilt tipi ile benzerlikler gösteren hassas cilt, çevresel faktörlerden hızlı bir şekilde etkilenir. Ayrıca alerjiye de yatkın olan hassas cilt tiplerinin kimyasal içermeyen ve cildi sakinleştiren yüz maskelerini tercih etmesi tavsiye edilir. Hassas cilt tipine sahipseniz ciltteki hassasiyeti azaltmak ve ciltte uzun süreli rahatlama sağlamak için Dermalogica Ultracalming Relief Masque ürününü kullanabilirsiniz.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.