Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

01-02-2021 16:10
Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Diş fırçalamak ve ağız temizliği, çocuklarımıza küçük yaşlarda kazandırılması gereken en önemli alışkanlıkların başında geliyor. Her yönden çocuklarına iyi örnek olmayı benimseyen aileler, çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için birçok farklı yöntem deniyor.

Çocuklar, ebeveynleri ne yaparsa aynısını yapmaya heveslilerdir. Örnek aldıkları kişiler anne ve babalarıdır. Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı, çocuğunuzun sağlıklı bir fiziksel gelişim sağlayabilmesi için oldukça önemsenmesi gereken çok önemli bir adımdır. Sizi dişlerinizi fırçalarken ve bunu düzenli şekilde yaptığınızı gören çocuklar, bunun kesinlikle yapılması gereken temel bir ihtiyaç olduğunu düşünerek doğru bir yaklaşım benimseyecektir. Çocuğunuza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, ileride diş ve ağız problemleri yaşamaması için önemlidir ve siz ebeveynlere düşen bir görevdir.  

Günümüzde, "çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için neler yapmalı” konusunda sizlere yardımcı olabilecek çok çeşitli çocuk diş fırçaları ve çocuk diş macunları bulmanız mümkün. Çocukların diş ve diş eti yapısına uygun organik ve zararsız birçok marka seçenekle, çocuğunuzun diş sağlığını bebeklik döneminden itibaren güvenle kontrol altına almanız mümkün. Çocuğunuzun seveceği karakterlerle tasarlanmış ve incitmeden fırçalayan çocuk diş fırçaları ve çocuk diş macunlarıyla onların ilgisini çekebilir, diş fırçalamayı eğlenceli bir etkinlik haline getirebilirsiniz. "Çocuklarda diş fırçalamaya başlama dönemi ne zaman olmalıdır” ve nasıl bir yol izlenmelidir; Gelin birlikte bakalım.

Çocuklarda Diş Fırçalamaya Ne Zaman Başlanmalıdır?

Bebeklikte 0-6 aya kadar olan dönem arasında ilk dişler çıkmaya başlar.Bu dönemde çocuğunuz, ilk dişçi randevusuna gidebilir. İlk dişlerin çıktığı bu dönemlerde, bebeğinizin dişlerini yumuşakça ve bebeklere özel bebek diş fırçası ve bebek diş macunuyla hassasça fırçalamaya başlayabilirsiniz. Yumuşak kıllı ve bebek ağzına göre boyutlandırılmış özel bebek diş fırçalarını tercih etmelisiniz.  Bu dönemde çıkan süt dişlerinin ihmal edilmeden fırçalanması, ileride çocukluk döneminde çürük ihtimalini azaltacak ve çocuğunuzun rahat etmesini sağlayacaktır. Bu konuda siz ne kadar istikrarlı olursanız, çocuğunuz da sizi örnek alarak, o kadar istekli ve istikrarlı olacaktır. 0-3 yaş arası tercih edeceğiniz çocuk diş macunu seçeneklerinizin, kimyasallardan uzak ve doğal içerikli olmasına özen göstermelisiniz. Bebeğiniz için organik bebek diş macunu seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Çocuğunuzun yaşına uygun diş macunlarını ve yumuşak uçlu diş fırçalarını tercih etmelisiniz. 

Jack N'Jill Bunny Diş Fırçası

Jack N'Jill Ahududu Aromalı Diş Macunu


12 ay üstü organik bebek diş macunu seçenekleri için tıklayınız!

Bebek diş fırçası seçenekleri için tıklayınız!

 

 

Çocuklara Diş Fırçalama Alışkanlığı Kazandırmanın Yolları

  • ·  Çocuğunuza diş fırçalamayı severek üstlenmesini sağlamanız hiç zor değil. Size sunacağımız birkaç öneriye kulak vererek, diş fırçalamanın keyifli yollarını çocuğunuza aşılayabilirsiniz.  
  • ·  Anne baba ve çocuk olarak ailecek diş fırçalama zamanları planlayın. Sizin de eğlenerek dişlerinizi fırçaladığınızı gören çocuğunuz, diş fırçalamanın keyifli ve yapılması gereken bir görev olduğunu düşünecektir.
  • ·   Her gün düzenli olarak diş fırçalamak için zaman dilimleri oluşturun ve buna beraber uymaya gayret edin .
  • ·  Çocuğunuza karşı, dişlerini fırçalamak istemediği taktirde, tehditkar tutumda olmayın. Yoksa diş fırçalamak onun gözünde gereğinden fazla büyüyecek ve her seferinde aklında zorla yapacağı bir iş olarak kalacaktır.
  • ·  Çocuğunuzun dişlerini severek fırçalaması için onun sevdiği karakterlerle tasarlanan çocuk diş macunları ve çocuk diş fırçalarından faydalanın.
  • ·   Oyuncak peluş ve bebeklerin dişlerini de bir oyun gibi fırçalayarak, herkesin diş fırçalaması gerektiğini onlara benimsetin.
  • ·   Diş fırçalama sonrası çocuğunuzu ödüllendirebilir, bir etkinlik panosu edinebilir ve çıkartmalarla süsleyebilirsiniz.
  • ·   Diş fırçalama konulu çocuk kitaplarından faydalanabilir, fırçalanmadığında dişlerin neden çürüdüğünü masallaştırarak onlara anlatabilirsiniz.
  • ·   Diş çürüklerinin ileride birçok farklı soruna yol açabileceğini görsellerle anlatabilir, kağıt ve yapıştırmalı etkinliklerle diş fırçalama oyunları kurabilirsiniz.
  • ·  Bir kum saatinden faydalanıp, bitiş süresine kadar dişlerimizi fırçalamamız gerektiğini eğlenceli hale getirerek çocuğunuza anlatabilirsiniz.
  • ·  Çocuklarınıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmanız kadar, sağlıklı beslenmeye de teşvik etmeniz gerek. Çocuğunuzun diş sağlığı için şekerli, yağlı ve zararlı yiyeceklerden uzak durmasını sağlamalısınız.
  • ·  Çocuğunuzun hemen ilk seferde doğru diş fırçalamayı öğrenebilmesini beklemeyin. Sabırlı ve kararlı olun. Zamanla dişlerini fırçalamayı doğru şekilde yapabilmeyi öğrenecektir.
  • ·   Farklı aromalardaki diş macunlarından faydalanın. Muz, çilek, limon ve orman meyveleri gibi aromalar çocuklarınızın her zaman seveceği lezzetlerdir.

 

 

Çocuğunuzun diş ve ağız sağlığı için atacağınız en önemli adım, bebeklikten itibaren ona diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilmenizden geçiyor. Unutmayın diş çürükleri, birçok istenmeyen sağlık sorununu da beraberinde getirebilir.


Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.