Güneş Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılmalı?

31-03-2022 14:14
Güneş Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılmalı?

Güneş Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılmalı?

Güneşin cildi besleyici bir etkisi bulunsa da yoğun şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak çeşitli cilt hastalıklarına ve sorunlarına davetiye çıkarabilir. Cildi zararlı güneş ışınlarından korumak ve olası cilt problemlerinin önüne geçmek için cilt tipinize uygun güneş bakım ürünlerini doğru sıra ile kullanmalısınız. Cildi zararlı UV ışınlarına karşı koruması için geliştirilen güneş bakım ürünlerinin özellikleri ve içerikleri birbirinden farklıdır. Ayrıca koruma düzeyleri de değişiklik gösteren güneş ürünlerinin kullanım sırasının doğru şekilde takip edilmesi cilt bakımı için çok önemlidir. UV ışınlarının cilt üzerinde meydana getirdiği hasarlarından korunabilmek için güneş bakım ürünlerini hangi sıra ile uygulamanız gerektiğini sizlere açıklıyoruz.
 
 

Güneşten Korunmanın En Kolay Yolu Güneş Kremleri

Güneş kremleri cildi güneşe karşı etkili şekilde korurken aynı zamanda cildin erken yaşlanmasını da engeller. Güneş bakım kremi zararlı güneş ışınlarının sebep olduğu güneş lekeleri, kızarıklık ve güneş yanıklarının önüne geçer. Her mevsimde kullanılması tavsiye edilen güneş koruyucu kremler bakım rutininin son aşamasında cilde uygulanmalıdır. Cilt bakım rutininde yüz temizleyici, tonik ve peeling gibi cilt bakım ürünlerinin kullanılmasının ardından serum ve nemlendirici kremler ile bakıma devam edilir. Bu adımlardan sonra gündüz cilt bakım rutini güneş kremi uygulaması ile sonlandırılır. Ancak cilt bakımı için tercih ettiğiniz güneş kreminin cilt tipinize uygun olmasına çok dikkat etmelisiniz. Tahrişe ve güneş yanıklarına meyilli bir cilt tipine sahipseniz bu durumda Spf 50 ve üzerinde koruyuculuğu bulunan güneş kremlerini kullanmanız daha faydalı olur. Yüksek UV koruması ile hassas ciltleri güneşe karşı koruyan Nivea Hassas Ciltler İçin Koruyucu Güneş Spreyi hem cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur hem de cilde bakım yapar ve cildi yatıştırır. Normal ya da karma bir cildiniz varsa dengeli bir bronzluk için Spf 20 ve Spf 30 gibi koruma derecelerine sahip tüm ciltlerde kullanılabilen güneş bakım kremlerini tercih edebilirsiniz.
 
 

Güneş Sütü ile Güneşin Tadını En Güzel Şekilde Çıkarın

Güneş kremi ile benzer bir işleve sahip olan güneş sütü cildi güneşten gelen zararlı UVB ve UVA ışınlarına karşı korur. Vücut ve yüz için ayrı şekillerde kullanabileceğiniz güneş sütü güneş kreminden sonra uygulanmalıdır. Güneş bakım ürünleri arasında yaygın olarak tercih edilen bir ürün olan güneş sütünü güneşe yoğun şekilde maruz kalacağınız günlerde ya da plajda güneşlenirken pratik bir şekilde vücudunuza ve yüzünüze sürebilirsiniz. Hafif ve kolay dağılan bir yapıda olan güneş sütü cilt tarafından hızlıca emilir bu sayede ciltte yağlı bir his bırakmaz. Güneşin neden olduğu çil, leke ve yanık gibi çeşitli sorunları engelleyen Caudalie Milky Sun Spray aynı zamanda cildi canlandırır ve cildi nemlendirir. Tüm cilt tiplerinin kullanabileceği bu güneş sütü ile güneşin olumsuz etkilerinden en iyi şekilde korunabilirsiniz.
 

Güneş Sonrası Losyonları İle Cildinizi Yatıştırın

Güneş sonrasında cildi nemlendirmek ve yatıştırmak için kullanılan güneş losyonları kolay bir şekilde emilir ve ciltte ağırlık yapmaz. Güneşlenme esnasında cilt nem ve su kaybeder. Güneş sonrası bakım losyonları cildin kaybettiği bu suyu ve nemi cilde geri kazandırır. Ayrıca güneşin cilt yüzeyinde oluşturduğu hassasiyeti de gidermeye yardımcı olan güneş losyonları güneşlenme sonrasında cilde uygulanmalıdır. Güneş sonrasında kullanılan bakım losyonlarının etkili olabilmesi için uygulamanın sık sık tekrarlanması gerekir. Losyonun özellikle yüzme, terleme ve kurulanma gibi eylemlerden sonra yeniden uygulanması önerilir. Uzun süre güneş altında kaldıktan sonra ciltte oluşabilecek yanma ve kaşıntı gibi problemlere karşı güneş banyosundan sonra kesinlikle güneş bakım losyonu kullanılmalıdır.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.