İlkbahar Aylarında Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

23-03-2022 16:46
İlkbahar Aylarında Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

İlkbahar Aylarında Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

 
Güneşin yüzünü gösterdiği ve doğanın yeniden canlanmaya başladığı bahar aylarına geçiş yaparken cildinizi kışın etkilerinden kurtarmak ister misiniz? Kış aylarında rüzgarın ve soğuk havanının kuruttuğu, yıprattığı ve matlaştırdığı cildinizi ilkbahara hazırlamak için cilt bakım rutinlerinizde bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. İlkbaharda ışıl ışıl ve taze bir cilde sahip olabilmek için ilkbahara uygun bir cilt bakımı rutini oluşturmanız yeterli olacaktır. Bahar aylarında cildinize iyi bakabilmeniz için oluşturduğumuz cilt bakım rutini önerilerini sizler ile paylaşıyoruz.
 

İlkbahara Özel Cilt Bakım Rutini Önerileri

Cilt bakımını mevsime uygun şekilde yaparak cildinizin daha taze ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Cildim için hangi mevsimde hangi ürünü kullanacağımı bilmiyorum diyorsanız bizim önerilerimize kulak verin. İlkbahar cilt bakım rutini sırası;
 
 

Cilt Temizliği

Tabiatın yeniden canlandığı, havaların ısındığı ve çiçeklerin açtığı bahar aylarında cilt bakım rutininizin ilk aşaması cilt temizliği olmalı. Kış aylarının etkisi ile nemini kaybeden ve kuruyan cildinizi tekrar kendine getirmek için doğal içeriklere sahip hafif bir cilt temizleyiciyi günlük veya haftalık temizlik için kullanabilirsiniz. Cildi tahriş etmeden nazik bir şekilde temizleyen Caudalie Instant Foaming Cleanser tüm cilt tiplerine uygun olduğu için bu ürünü ilkbahar cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.
 

Tonik Kullanımı

İlkbahar cilt bakım rutininin ikinci adımı ise tonik kullanmak. Cildinizi yüz temizleyici ile temizleseniz bile bazen küçük kir ve tozlar cildinizde kalabilir. Bu durumda cilt bakımı sırasında tonik kullanarak cildinizi kirden ve tozdan tamamen arındırabilirsiniz. Ancak toniği cilt bakım rutininize eklemeden önce cilt tipinize uygun toniği seçmelisiniz. Karma, yağlı ve düzensiz cilt tipleri için geliştirilen Babe Stop Akn Astringent Tonic hem cildinizi etkili bi şekilde temizler hem de gözenekleri sıkılaştırır.
 
 

Haftalık Peeling

Cildi yenilemenin ve tazelemenin en kolay yollarından biri olan peeling bahar aylarında cilt bakım rutininiz içerisinde kesinlikle yer almalı. Ciltte bulunan ölü deriyi atmanıza yardımcı olan peeling uygulaması aynı zamanda cilt kuruluğunun da giderilmesini sağlar. Peeling ile pürüzsüz ve daha canlı bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Ayrıca ciltteki siyah noktalardan da kurtulmanızı sağlayan peelingin haftalık cilt temizliği sırasında yapılması tavsiye edilir. Cilde yoğun bir şekilde bakım yapan ve ölü derileri ciltten uzaklaştıran Nuxe Very Rose Nemlendirici Peeling tüm cilt tiplerinde rahatlıkla kullanılabilir. Ek olarak nemlendirici etkisi ile cildi uzun süre nemlendiren Nuxe peeling içeriğindeki gül suyu ile cilde hafif ve hoş bir koku verir.
 

Serum

İlkbahar cilt bakım rutinine dahil edebileceğiniz bir diğer cilt bakım ürünü ise serumdur. Formülünde pek çok faydalı bileşen bulunan cilt serumları toniğin, peelingin ve yüz temizleyicinin sağladığı faydaların etkisini arttırır. Kuruluk, nem kaybı ve matlaşma gibi çeşitli problemlere karşı cildi destekleyen cilt bakım serumları daha nemli ve ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Serumları tüm cildiniz için kullanabileceğiniz gibi sadece göz ve göz çevresi gibi spesifik alanlar için de tercih edebilirsiniz. İçeriğindeki C vitamini ve hyaluronik asit ile cilde parlaklık ve dolgunluk veren The Org. Pharmacy Glow Serum aynı zamanda cildi nemlendirir ve ferahlatır.
 

Cilt Bakım Kremleri

Havaların ısınması ile birlikte ciltte daha fazla yağ üretilir ve bu durum cildin yağ dengesinin bozulmasına neden olur. Yağ dengesi bozulan ciltte sivilce ve akne gibi sorunlar meydana gelebilir. İlkbahar aylarında bu tarz cilt problemlerinin önüne geçmek için yağ bazlı kremler yerine su bazlı kremler tercih edebilirsiniz. Ayrıca bahar aylarında yüzünü gösteren güneşten korunmak ve bu aylarda belirginleşen cilt lekelerinin görünümünü azaltmak için Spf içerikli cilt bakım ürünleri ve kremleri kullanabilirsiniz.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.