Kolajen Nedir? Faydaları Nelerdir?

04-02-2022 17:10
Kolajen Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kolajen Nedir? Faydaları Nelerdir?

 
Vücudun uyum içinde çalışmasını ve sağlıklı kalmasını sağlayan pek çok protein çeşidi bulunur. Bu proteinler içinde belki de en çok bilinen ve özellikle cilt bakımında sıklıkla karşılaşılan proteinlerden biri olan kolajen, vücudun yapı taşlarından biridir. Kolajen kas ve kemik dokusunun korunmasından hücrelerin bir arada tutulmasına kadar çeşitli alanlarda rol oynar. Ayrıca cilde esneklik de kazandıran kolajen, zinde ve sağlıklı bir vücut için en gerekli proteinler arasında yer alır. Vücutta, yaşlanma süreci ile birlikte kolajen üretiminin azalması cilt kırışıklıkları, ince çizgiler ve cilt sarkmaları gibi çeşitli sorunların oluşmasına neden olur. Yaşlanma belirtilerinin giderilmesi ve cilde eski güçlü görünümünün kazandırılabilmesi için eksilen kollajeni geri getirmek çok önemlidir.
 

Kolajen Tipleri Nelerdir?

Vücutta dört farklı kolajen tipi bulunur. Hepsinin ortak görevleri bulunsa da aynı zamanda her biri özelleşmiş işlevlere sahiptir. Diş yapısı, kıkırdak ve kemikler gibi farklı vücut dokularını destekleyen Tip 1 kollajen aynı zamanda vücutta en yüksek oranda bulunan kolajen tipi olma niteliğini taşır. Sıklıkla eklemlerin kıkırdak kısımlarında yer alan Tip 2 kolajen ile damar, kalp gibi önemli vücut dokularında bulunan Tip 3 kollajen de konumlandıkları bu alanlarda önemli görevler üstlenir. Cilt katmanlarında yer alan ve cildi sıkılaştırarak cilde daha genç bir görünüm veren Tip 4 kollajenin azalması yaşlanma belirtilerinin en önemli sebeplerinden biridir. Yaşlanmaktan korkan ve kırışıklarından kurtulmak isteyen kişilerin en çok Tip 4 kolajeni desteklemesi gerekir. Vücuda sayılmayacak kadar yararı olan kollajenin cilt özelinde ne gibi faydaları var biliyor musunuz?
 

Kolajenin Cilde Faydaları

Genç görünen bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Fakat bu hayale ulaşabilmek için neler yapılması gerektiğini biliyor olmalısınız. Cilt görünümünü iyileştirmenin ve gençleştirmesinin en kolay yolu kollajendir. Cilde esneklik kazandırarak cildin genç ve taze kalmasına yardımcı olan kollajen üretimini destekleyerek cildinizi yaşlanma belirtilerinden koruyabilirsiniz. Kadınların en büyük korkusu cilt kırışıkları ile mücadele eden kolajen, cildi sıkılaştırarak kırışık oluşumunun önüne geçer. Ayrıca cildi yenileyen kollajen, sizi 30’ lu yaşlar ile birlikte ciltte ortaya çıkan ince çizgi görünümünden de korur. Kolajenin cilde olumlu etkilerinden bir diğeri ise yaraların iyileşmesini kolaylaştırmasıdır. Cildi hızlıca onarır ve küçük yara ya da çatlakların kısa süre içerisinde giderilmesini sağlar. Aynı zamanda yorgunluk, stres ve uykusuzluk gibi nedenlerden dolayı ciltte meydana gelen renk eşitsizliğine de etki eden kollajen, cildinizin renk tonunu eşitler. Kolajen ciltteki renk eşitsizliğini giderirken göz altlarındaki koyu halkaların da görünümünü azaltır. Kollajenin en büyük faydalarından biri yaşlanma belirtisi olarak sayılan kahverengi lekelerin görünümünü azaltmasıdır. Yaygın olarak boyun ve yüz bölgesinde oluşan kahverengi lekelerin rahatsız edici görüntüsünden kurtulmak için kolajen içeren krem çeşitlerinden faydalanabilirsiniz. Cilde pek çok faydası bulunan kollajen üretimi güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınlar, yaşın ilermesi, sağlıksız beslenme, alkol ve sigara tüketimi gibi çeşitli nedenlerden dolayı azalır. Bunun önüne geçmek ve vücuda kaybettiği kollajeni geri kazandırmak için kolajen destekli tabletler, kremler ya da ürünler kullanabilirsiniz.
 

Kolajen İçeren Ürünler Hangileridir?

Ciltte ve vücutta bulunan kollajen seviyesinin dengede tutulmasını sağlayan pek çok ürün bulunur. Bunlardan en popüleri kollajen içeriğine sahip takviye edici gıdalardır. Kolajen üretimini harekete geçirerek hem cilde hem de vücudun geneline büyük fayda sağlayan takviye edici gıdalar kolajen tablet şeklinde ya da şase şeklinde üretilir. Kolajen eksikliğini gidermeye yardımcı olan bu takviye edici gıdalar ayrıca cildin doğal yapısını da korur. Vücudunuzdaki kollajen miktarını arttırmak ve cildinizin normal fonksiyonuna katkıda bulunmak için Suda Collagen Peach 1200 Ml+30 Shots-Şeftali Aromalı takviye edici gıdayı günlük beslenmenize ek olarak tüketebilirsiniz. Kolajen içeren ürünler arasında sıklıkla tercih edilenlerden bir diğeri ise kolajen içerikli kremlerdir. Cilt lekeleri ve cilt kırışıklıkları ile savaşan kollajen içeriğine sahip kremler, esnekliğini yitirmiş ciltler üzerinde çok etkilidir. Cilt sıkılığını arttıran Vichy Liftactiv Collagen Specialist Nuit 50 Ml-Kollajen Uzman Gece Kremi ile cildinizi yeniden sıkılaştırabilir ve daha genç bir cilde sahip olabilirsiniz.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.