Peeling Nedir? Peelingin Faydaları Nelerdir?

17-05-2022 15:39
Peeling Nedir? Peelingin Faydaları Nelerdir?

Kişisel bakımın temel taşlarından birisi de hiç şüphesiz cilt bakımıdır. Özellikle görünümüne önem veren erkekler ve makyaj yapmayı seven kadınlar başta olmak üzere pek çok kişi cilt bakımı yapmaktan keyif alır. 

Cilt bakımı yapılan cilt, sağlıklı, ışıltılı ve canlı bir görünümü ile dikkat çeker. Sağlıklı bir cilt için bakımı doğru yapıyor olmak gerekir. Bu noktada peeling cilt sağlığı için en önemli uygulamaların başında gelmektedir. Peki peeling nedir? Peelingin faydası nelerdir? Bu yazımızda peelingin ne anlama geldiğini ve cildin üzerindeki faydalarından bahsedeceğiz. Hadi gel hep birlikte bu konuya göz atalım.

Peeling Nedir?

Cildin ışıl ışıl, canlı ve genç görünmesine yardımcı olan peeling işlemi, cildin ölü derilerden arınmasına ve derinlemesine bir cilt temizliği sunar. Tüm cilt bakımı uygulamalarında olduğu gibi peeling işleminde de cilt tipinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu nedenle cilt tipinize göre peeling sürenizi iyi ayarlamalı ve seçtiğiniz ürünlere dikkat etmelisiniz. Doğru seçim yapmadığınız durumlarda cildinizi sağlıklı bir görünüme kavuşturmanın aksine onu yorabilir ve yıpratabilirsiniz. Peki peeling nasıl bir yapıya sahip? Hemen şöyle açıklayalım..
 
Peeling, içerisinde mikro tanecikler bulunduran bir cilt bakım ve temizleme ürünüdür. İçerisinde yer alan bu mikro tanecikler cildi derinlemesine temizlemeye yardımcı olmaktadır. Peeling denilince ilk akla gelen yüz bölgesi uygulaması olsa da aslında tüm vücuda yapılabilen bir işlemdir.

 

Peeling İşlemi Nasıl Yapılır?

Peelingin ne anlama geldiğini öğrendiğimize göre şimdi sıra bunu nasıl uygulayacağımıza geldi. Eğer yüzünüze peeling uygulayacaksanız, elinize fındık büyüklüğünde ürünü almanız ve uygulamanız yeterli olacaktır. Hafif nemli olan elinizin ıslaklığını gören ürün zaten anında yumuşayacaktır. Peelingi hangi bölgeye uygulamak isterseniz mutlaka dairesel hareketlerle nazikçe uygulamalısınız. Daha sonra cildinizi üründen arındırmak için soğuk su kullanabilirsiniz. Ürünün içerisinde mikro tanecikler haricinde esansiyel yağlar ve zengin özler barınmaktadır. Durulama işlemi sonrasında bu esansiyel yağlar ve zengin özlerden maksimum düzeyde verim alabilmek için kurulama işlemi sırasında hafif tampon haraketlerle cildinizi kurulamalısınız.
 
Göz çevresi ve dudak kenarları hariç tüm yüz bölgesine masaj yaparak uyguladığınız ürünü, asla baskı uygulamadan cildinize sürmelisiniz. Bunun nedeni ise mikro taneciklerin gözeneklerle temas ederek cildin temizlenmesini sağlamasıdır. Eğer ürünü baskı yaparak uygularsanız cildiniz büyük oranda aşınacak ve tahriş olacaktır. Bununla birlikte cildinizde sivilce varsa peeling uygulamamanızı tavsiye ederiz. Aksi bir durumda sivilceniz patlayacak, bu da cildinizdeki sivilce sayısının artmasına neden olacaktır.
 

Peelingin Faydaları Nelerdir?

 
Peelingin ne anlama geldiğini, nasıl uygulandığını öğrendik. Peki cildimizin makyaj, günlük kirlerinden arınmasını sağlayan; cildin sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olan peelingin diğer faydaları nelerdir? İşte peelingin faydaları…
 
 
1- Ölü cilt hücrelerinin neden olduğu bariyeri ortadan kaldırarak alt katmanlarda bulunan yeni cilt hücreleri için yer açmaya yardımcı olur.
2- Cilt bakımının temel taşlarından biri olan nemlendiricilerin cilde derinlemesine nüfuz etmesini sağlar.
3- Hiperpigmentasyonun ortadan kalkmasını sağlar.
4- Sivilce, leke veya siyah nokta gibi cilt sorunlarının azalmasını destekler.
5- Ciltteki kırışıklık, geniş gözenek ve pürüzlü cilt yüzeyinin giderilmesine olanak sağlar.
6- Cildin sıkılaşmasına yardımcı olur ve cildin sağlıkla ışıldamasında etkilidir.
7- Makyaj kalıntılarının ciltten arındırılmasında oldukça etkilidir.

 

Kozmeko Peeling Çeşitleri İle Cildiniz Artık Daha Ferah

Peeling genelde yüze uygulanan bir bakım ürünü olarak bilinse de bu aslında çok da doğru değildir. Cildi derinlemesine temizleyen peeling yüzünüzdeki siyah noktaları giderirken dudaklarınızı pürüzsüzleştirir aynı zamanda yumuşacık el ve ayaklara sahip olmanıza yardımcı olur. Tüm cildinizi eşit şekilde korumanız ve olası cilt problemlerinin önüne geçmeniz için etkili peeling çeşitlerini paylaşıyoruz.
 
 

Yüz Peelingleri

Kuru ve mat cilt görünümünden şikayetçi olanların dikkatini çekecek The Org. Pharmacy Four Acid Peel Corrective Mask 60 Ml-Cilt Yenileyici Maske cilde daha canlı ve parlak bir görünüm verir. Cilt dokusunu iyileştiren ve cildi aydınlatan The Org. Cilt Yenileyici Maske’nin cildin yenilenmesini hızlandırdığı klinik olarak kanıtlanmıştır.
 
Tüm cilt tiplerinin kullanımı için geliştirilen Embryolisse Gentle Night Peeling 40 Ml-Nazik Gece Peeling cilt düzensizliklerini anında giderir. Ve aynı zamanda ciltte meydana gelen renk eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı olur. Işıltılı bir cilt görünümüne kavuşmak isteyenler mutlaka bu maskeyi denemeli.
 
Taze, yumuşak ve yenilenmiş bir cilt isteyenlerin tercih edebileceği I Touch Coconut Peeling tıkalı tüm gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Cilt yapısını bozmadan cildi arındıran Coconut Peeling ayrıca cildin nem dengesini de korur. Ölü hücreleri ciltten uzaklaştırarak kan akışını hızlanmasına destek olan peelingi duş sırasında kullanarak etkisini arttırabilirsiniz.
 
 

Vücut Peelingleri

Hassas ciltler dahil tüm vücut tiplerinde kullanılabilen The Org. Pharmacy Kleopatra Vücut Peelingi detox etkisi ile cildi besler ve korur. The Org. Kleopatra Vücut Peelingi cildi nemlendirirken aynı zamanda cilde parlak bir görünüm de sağlar.
 
Cildini eski ışıltısına kavuşturmak isteyenlerin deneyebileceği Lubex Yüz Ve Vücut Peelingi hem yüz ve hem de vücut için kullanılabilir. Özellikle yoğun leke barındıran ve yağlı yapıda olan cilde sahip kişilerin tercih edebileceği Lubex Yüz ve Vücut Peelingi mevsimsel nedenlerle meydana gelen pullanmalara karşı da son derece etkilidir.
 
Neme ihtiyaç duyan kuru ciltleri canlandıran I Touch Gold-Altın Peeling cildi nemlendirirken ölü derilerden arındırır. Cildi yenileyip tazeleyen I Touch Gold-Altın Peeling ferah ve parlak bir cilde sahip olmanıza destek olur. Duş sırasında kullanılması tavsiye edilen peeling aktif bileşenleri sayesinde cildin nem dengesini korur.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.