Sağlıklı Bir Sindirim Sistemi İçin Önerilerimize Göz Atın

16-02-2021 12:42
Sağlıklı Bir Sindirim Sistemi İçin Önerilerimize Göz Atın

Düzenli çalışan bir sindirim metabolizması, sağlıklı bir yaşam ve hastalıklardan korunmak için önceliklidir. Her insan sağlıklı bir yaşam sürmek için düzgün çalışan bir sindirim sistemine sahip olmalıdır. Sindirim sistemi rahatsızlıkları, insanların günlük yaşam standartlarını ve konforlarını düşürecek kadar problem haline gelebilir. 

Sindirim sisteminin doğru çalışması demek, aldığımız besinlerin bize faydalı olan taraflarının emilebilmesi, geri kalan kısımlarının ise kolayca atılabilmesi demektir. Aslında metabolizmamızın sağlıklı şekilde çalışabilmesi ve hayatta kalabilmemiz de çoğunlukla buna bağlıdır. Dolayısıyla sindirim sistemi rahatsızlıkları ihmal edilmemesi gereken konulardır. Sağlıklı bir sindirim sistemi ise hiç şüphesiz ki ne yediğimizle doğru orantılıdır. Sağlıklı beslenmek, sindirim sistemi için en başta gelen dikkat edilmesi gereken konudur.  

Peki düzgün çalışan bir sindirim sistemi için neler yapmalıyız? Kozmeko olarak bu yazımızda sağlıklı çalışan bir sindirim sistemi için gerekli olanlarıele alacağız. 

Düzgün Çalışan Bir Sindirim Sistemi İçin Nasıl Beslenmeliyiz?


  • Lifli Gıdalar Dostunuz Olsun
Vücuda besinler yoluyla aldığımız lifler, bağırsak sistemimizin düzgün çalışmasını sağlar ve sindirimimizi destekler. Rafine edilmemiş tahıllar, tam buğday unundan ekmek, makarna,kabuklu meyveler, yağlı tohumlar, keten tohumu, kavrulmamış kuruyemişler, kuru meyve, taze sebze ve meyvelerden oluşan bir beslenme düzeni vücudumuz için yeterli miktarda lif almamızı sağlar.
  • Probiyotiklere Sofralarınızda Yer Açın
Bağırsak sistemi de düzgün çalışan bir sindirim sistemiyle paralel şekilde ilerler. Dengeli şekilde sindirilen besinler sağlıklı bir bağırsak sistemiyle kana kazandırılır ve de dışarı atılır. Doğal yoğurt, kefir, peynir, boza, turşu, turşu suyu, taze sebzeler, lahana, brokoli, karnabahar gibi gıdalar probiyotik yönünden zengin faydalı besinlerdir.
  • Bol Su İçmeyi Unutmayın
Gün boyunca yeterli su içmek, böbreklerden, beyine, sindirim sisteminden bağırsaklara kadar bütün organların verimli şekilde çalışabilmesi için en önemli unsurlardandır. Kan akışının sağlanması, vücuttan fazlalıkların ve toksinlerin atılması için su içmek sağlık için en önce gelmektedir.

  • Yağlı ve Kızartılmış Yiyeceklere Hayır Diyebilin

Ağır, yağda kızartılmış yiyecekler, besin değerlerinden kaybederek faydası olmayan gıdalardır. Bunun yanı sıra liften yoksun olduklarından dolayı sindirim sistemini yavaşlatır bir etki de yaratır. Bazı besinler özellikle farklı bünyelerde gaz yapabilir olduğundan şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılar yaşamanıza sebep olur. Bu gıdaları tespit ederek beslenme düzeninizde daha az yer verebilirsiniz

  • Kuru Baklagilleri Haftada En Az İki Kez Tüketin

Fasülye, barbunya, bezelye, börülce,sarı ,kırmızı mercimek,nohut gibi kuru baklagiller bol lifli olmasıyla hem tok kalmanıza yardımcı olur, hem de sindirim sisteminizi düzenler. Mutlaka sofralarında yer vereceğiniz kuru baklagilleri hazırlamak da oldukça pratiktir.

  • Alerjen Besinleri Tespit Edin ve Azaltın

Bazı besinlerin vücudumuzda alerjiye sebep olma oranları daha yüksektir. Bu besinleri tükettiğimizde sindirim zorluklarından dolayı bulantı ve ishal, şişkinlik ve kabızlık gibi istenmeyen problemlerle karşılaşmamız normaldir. Dolayısıyla bu gıdaları beslenmemizden çıkarmamız daha doğru olacaktır.
  • Düzenli Egzersiz ve Uyku Sindirime Destektir
Hareketsiz bir yaşam her konuda olduğu gibi sindirim sistemimizi de negatif etkileyecek olan unsurlardandır. Hareket ve egzersiz, bağırsak sisteminin düzenli çalışmasına destek olurken bağışıklığa da destektir. Açık hava yürüyüşleri sindirimimizi düzenlemeye yardımcıdır ve psikolojik olarak da pozitif etki sağlar. Unutmayın psikolojik faktörler de sindirim sisteminin düzgün çalışması için etkileyici unsurlardandır. Düzgün çalışan bir sindirim sistemi için her gün 6 ila 8 saat arasında uyumak da çok önemli bir etkendir.
Kozmeko olarak size önereceğimiz desteklerle daha sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olabilirsiniz. Düzenli kullanıldığında bağırsak ve sindirim düzenleyici etkileri ile büyük ölçüde rahatlık sağlayan bu ürünlere Kozmeko.com’dan özel fiyatlarıyla sahip olabilirsiniz.

 

  •         Activent Mineral Nedir?

 
Activent Mineral, Sindirim sisteminin sağlıklı sürmesine yardımcıdır ve hücresel elementleri dengeler. Mide ve bağırsakta görülen inflamasyon riskini azaltır ve bağırsak mikrobiyotasının düzelmesine ve sağlıklı olarak çalışmasına yardımcıdır. Sağlıklı sindirimi ve bağışıklığı destekler. Sindirim sisteminin olması gerektiği düzeyde çalışabilmesi için yeterli  olan mineral ihtiyacını karşılar. Mikro minerallerin eksikliği, sindirim sistemi düzensizliklerinden dolayı ortaya çıkmaktadır.
 
 

  •       Wellcare Gasspass Plus 20 Tablet Nedir?

 
Wellcare Gasspass Plus ile gaz şikayetlerinize hızlı bir rahatlama sağlayabilir ve sindirim sisteminize destek olabilirsiniz. Yemek sonrası şişkinlik, gerginlik ve gaz birikmesi sorunlarının önüne geçen Wellcare Gasspass Plus hızlı bir rahatlama sağlar.
 
Sindirim sistemi ile ilgili en büyük problemlerden bir tanesi de fazla biriken gaz problemidir. Bazı kişilerde kronik hale gelen gaz şikayetleri, besinlerin doğru şekilde sindirilememesiyle doğru orantılıdır. Gaz şikayeti bünyeden bünyeye değişmekle birlikte kimi gıdalarla daha çoğalan bir yapıda ilerler. 
      

  • İnovatiss Nedir?

 
İnovatiss ile kan şekeri dengesi sağlanırken insülin yanıtının normal olarak iletilmesi sağlanır. Karaciğer ve dokularda biriken toksinlerin temizlenebilmesine yardımcıdır.Bu da sindirim siteminin rahatlamasına destek olur. Sağlıklı metabolizma dengesi için, hücresel elementleri dengeler. Sindirim sisteminin düzgün çalışması için iyi bir insülin derecesi de önemlidir. İnsülinin hızlı yükselip hızlı düşmesi sindirim problemlerine  ve kilo dengesizliklerine yol açabilir. 

Tüm bu önerilerimizi dikkate alıp uygulayabileceğiniz sağlıklı günler dileriz…



 

 


Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.