Yağlı ve Sivilceli Ciltler İçin Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

13-02-2023 10:51
Yağlı ve Sivilceli Ciltler İçin Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Bakım rutinleri cilt tipine değişiklik göstermektedir. Sivilceli ciltler ve yağlı ciltler için cilt bakım rutini, cildin yağ dengesine göre yapılırken kuru ciltlerde nem yoğunlu fazla olan ürünlerle cilt bakım rutini yapılır. Kullandığınız ürünler kadar bu ürünleri ne sıklıkla uyguladığınız da önemlidir. Sağlıklı bir cilt bakımı için, günlük cilt temizliği ve nemlendirme işlemi oldukça önemlidir. Yağlı ve sivilceli ciltlerde bakım rutininin atlanması ya da yanlış ürünlerin uygulanması durumunda ciltte yağlanma ve sivilcelerin artması gibi sorunların oluşması muhtemeldir. Gelin birlikte sivilceli ve yağlı ciltler için bakım rutinlerini detaylı bir şekilde inceleyelim.

1- Cildinizi Günlük Olarak Temizleyin

Cildinize günlük bakım yapmadan önce cildinizi en steril ve doğru yöntemleriyle arındırmanız gerekir. Bu uygulama nemlendirici ve sonrasında kullanılacak cilt bakım ürünlerinin cilde daha iyi şekilde nüfus etmesini sağlar.Cildinize uygulayacağınız bakım rutini ve nemlendirme işlemi sayesinde daha sağlıklı bir cilt görünümü sağlanabilir. Yağlı ciltler için de bu rutin geçerlidir. Yaygın bilinenin aksine yağlı ciltlerin de nemlendirmeye ihtiyacı vardır. Cildinizin her gün iyi bir şekilde temizlenmesi, sivilcelerin azaltılmasına yardımcı olabilir. Özellikle yağlı ve sivilceli ciltler cilt bakım rutini ekstra önem taşır. Bu yüzden yüzünüzü günlük olarak yumuşak bir bezle veya cildinize uygun bir temizleme jeli ile temizlemelisiniz. Ayrıca, cildinizin pH dengesini bozmayan ve cildinizi kurutmayan bir ürün seçmelisiniz. Örneğin, Sebamed Clear Face Yüz Temizleyici Köpük gibi bir ürün kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinizin nem dengesini ayakta tutabilir, olası lekelenme ve siyah noktaların da önüne geçmiş olursunuz.

2- Peeling Etkili Serum Kullanın

Peeling etkili serum, cildinizin sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Sivilceli cilt bakım rutini uygulaması sırasında kullanılması gereken ürünlerin başında peeling ve peeling etkili serumlar yer alır. Cildinizdeki ölü hücreleri temizleyerek, cildinizin yenilenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda cildinizin görünümünü yüksek ölçüde temizler ve parlaklık kazandırır. Nivea Arındırıcı Organik Pirinç Peeling, yağlı ve sivilceli cilt tipleri için kullanılmasının yanı sıra karma ciltler için de uygundur. İçerdiği Aloe Vera özleri ile cildinizi besler, cildinizi temizlerken aynı zamanda peeling etkisi yapar. Gün boyu cildinizin nem dengesini ayakta tutar. Peeling etkili serumlar, akneye eğilim gösteren ciltlerde çok etkili bir içerik olan salisilik asit içeriği ile tıkanmış gözeneklerin fazla sebumdan arınmasını sağlar ve gözenekleri sıkılaştırır. Ayrıca yine içeriğinde bulunan LHA ise ciltte rahatsızlık hissi olmadan cilt yüzeyini pürüzsüzleştirmeye yardımcı oluyor.

3- Cildinizi Nemlendirmeyi Unutmayın

Yağlı ciltler için nemlendirici, cilt bakım rutininde temizlik kadar önemli ve hassas bir aşamadır. Bunun için, cildinize uygun bir nemlendirici seçmeniz gerekir. Nuxe Bio Organic Renkli Nemlendirici, yağlı cildinize uygun olarak formüle edilmiştir ve cildinizin hidrasyon ihtiyacını karşılar. Akneli cilt tipine sahip kişiler de bu nemlendiriciyi kullanabilir. Bu ürün, cildinizin doğal nem ihtiyacını karşılarken, cildin aşırı nemlendirilmesine neden olacak etmenlerin de önüne geçerek gün boyu nem dengesini sağlar. Bilimsel veriler, cildin nemlenmesinin cildin doğal fonksiyonlarını desteklemesine yardım ettiğini göstermektedir. Cildinizin doğal bariyerini koruyan doğal yağların kaybını engelleyen nemlendirici, cildinizin sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardım eder. Ayrıca, nemlendirici cilt kırışıklıklarınızı azaltabilir ve cildinizin esnekliğini artırabilir.

4- Cildinizi Yağlandıran Yiyeceklerden Uzak Durun

Yağlı ve sivilceli ciltlerin bakımında cildi yağlandıran yiyeceklerden uzak durmak, ciltteki yağ dengesinin korunmasına yardımcı olur. Cildinizdeki fazla yağ üretimi, sivilcelerin oluşumuna ve cildin daha yağlı hale gelmesine neden olabilir. Yağ içeren yiyecekler, cildin yağ üretimini artırarak cildin yağlanmasını ve beraberinde siyah nokta, akne vb cilt problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu yiyecekler arasında fast food, tuzlu atıştırmalıklar, kızartma, çekirdek ve tüm yağlı gıdalar bulunur. Bunlardan uzak durmanın yanı sıra, cildinizi temizleyen ve nemlendiren ürünler kullanmanız da cildinizin daha düzgün ve sağlıklı görünmesini sağlar. Avakado, nar, domates gibi mineral bakımından zengin besinler tüketmeniz cildinizin nem dengesini artırmayı destekler. Ayrıca, cildinizi nemlendirmek için su içmeyi de unutmayın! Cildinizin nemli kalması, sivilcelerin oluşumunu azaltır ve cildinizin daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar. Sonuç olarak, yağlı ve sivilceli ciltler için uygun bir bakım rutini oluşturmak, cildinizin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlamaya yardımcı olur.
Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.