Yenidoğan Bebeklerde Pişik Nasıl Önlenir?

13-11-2020 00:39
Yenidoğan Bebeklerde Pişik Nasıl Önlenir?

Bebeklerde özellikle yenidoğan döneminde en çok karşılaşılan problemlerden biri pişiklerdir. Yenidoğan bebekler, ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslendiklerinden dolayı alt değiştirilmeye daha sık aralıklarla ihtiyaç duyarlar. Bu dönemde bebeklerin altı sık sık kontrol edilerek, ihtiyaç duyulduğu an çabucak değiştirilmeli ve uygun bir pişik önleyici kremle korunmalıdır. Fakat ne yazık ki bu her zaman mümkün olamayabilir. Bulunduğunuz ortam hemen alt açmaya uygun değil ya da dışarıda iseniz… Dolayısıyla her seferinde pişik kremi kullanmak bu gibi durumlarda kötüm sonuçlarla karşılaşmamak için çok önemlidir.

Peki Bebekler Nasıl Tepki Verir?

Bebekler, altları dolduğunda ve kirlendiğinde huzursuzlukları ve ağlamasıyla bunu belli eder. Hele pişikse acısından daha kıyamet koparırcasına bir ağlamayla karşı karşıya kalabilirsiniz.  En kısa zamanda kirli bezin yenisiyle değiştirilmesi bu açıdan çok önemlidir. Ve tabi ki her halükarda bebeğinizin poposunu temizlikten sonra doğru pişik kremiyle desteklemelisiniz. Sürekli kapalı ortamda kalan dokuda, bezin içerisinde tahrişlere ve pişiklere en müsait ortamlar gelişir. Bebeklerde cildin koruyucu bariyeri yeterince gelişmediğinden oldukça savunmasızdır ve alerjenleri daha kolay cilt altına geçirebilir. Sürtünmelere karşı çok hassas bebek derisi, uygun şekilde korunmazsa istenmeyen kızarıklıklar ve tahrişler meydana gelir.

Pişikten Korunmanın Yolları Nelerdir?

Pişik riskini en aza indirgemek için mutlaka bebeğinizin poposunu doğru pişik kremi sürerek bezini kapatmalısınız. Özellikle gece boyunca kapalı kalacağını düşünürsek pişik kreminizi gece sürmeyi sakın ihmal etmeyin deriz. Bebeklerin cildi çok ince ve hassastır. Bebeğinizin bezi çişle dolduğunda orada asidik bir yüzey oluşur. Bu ortam kızarıklıklara, kaşıntıya ve acıya dolayısıyla pişiklere zemin oluşturur. Hem sıvı hem katı alt değiştirme sırasında pişik kremlerinden mutlaka yararlanmalısınız.

Bebeğinizi Pişikten Korumak İçin Yapmanız Gerekenleri Sıralarsak;

 

  • ·  Bebeğiniz için güvendiğiniz ve sıkmayan, yumuşak dokulu rahat bebek bezi kullanın.
  • ·  Bezinizin sıvıyı emen cinsten olmasına dikkat edin. Sızdıran ve kuru tutmayan bezlerden uzak durun.
  • ·  Sentetik dokulu ve sert bebek bezlerine yaklaşmayın. Bedenine uygun rahat bezleri tercih edin.
  • ·  Bezinizi bağlarken çok sıkı bağlamamaya, rahat etmesini sağlamaya uğraşın.
  • ·  Bebeğiniz kakasını yaptığında kimi zaman fark etmeyebilirsiniz. Bu yüzden özellikle beslenme sonrası bezinizin kenarından bebeğinizi kontrol edin.
  • ·  Çiş kontrolü için ise bezin ne kadar dolduğunu sürekli kontrol edin. Ve kısa aralıklarla değiştirmeye özen gösterin.
  • ·   Aynı bezi kuru dahi olsa tekrar kullanmamaya dikkat edin.
  • ·   Bez değiştirme seanslarında bir süre bezsiz kalmasına, poposunun hava alırken bebeğinizin de rahatlamasına müsaade etmelisiniz. Bu sırada bir oyuncağıyla oyalanmasını sağlayabilir, ona sevgi gösterileri yapabilirsiniz.
  • ·  Gece boyunca eğer bezi çok dolan bir bebeğiniz varsa, o uykusundayken yavaşça bezini değiştirin. Ya da sabah ilk iş yataktayken bez değişikliği yapın.
  • ·  Dışarı çıkarken mutlaka son bir bez kontrolü ya da değişikliği yapın.
  • ·  Dışardayken mutlaka birkaç adet yedek bez ve uygun temizleme mendili, pişik kremi, bez değiştirme örtüsü gibi hijyen ürünlerini beraberinizde bulundurun.
  • ·   Bebeğiniz, pişiğe yatkın hassas bir cilde sahipse pişik kreminizi daha yoğun  bir tabaka halinde sürebilirsiniz.
  • ·  Kesinlikle kakalı bezin uzun süre poposunda kalmasına izin vermeyin.
  • ·   Her banyodan sonra bebeğinizin bezle temas eden bölgesine ve deri kıvrımları gibi pişik oluşabilecek bölgelere uygun pişik kremini sürün.
  • ·   Bebeğinizin altını alkolsüz ve yumuşak saf ıslak mendillerle temizleyin.
  • ·  Pişik kremini, bebeğinizin poposu kuruyken sürmeye özen gösterin.
  • ·  Pişik kremleri arasında, doğal, saf ve bitkisel formül sunan ürünleri tercih edin.
  • ·  Pişik kremleri çeşitlerini deneyerek hangisinin daha iyi geldiğini tespit etmeniz de mümkün.

 

Şimdi bizim size tavsiyemiz olan bazı pişik kremi çeşitlerini ele alalım; Bu  pişik önleyici kremler, paraben ve kimyasallar içermeyen formlardır ve tamamen doğal içeriklerle hazırlanmışlardır.

Mustela Vitamin Barrier 1 2 3 Pişik Önleyici Krem 100 Ml

Her annenin çantasında olan mucize avokado yağı ile zenginleşen Mustela Barrier 1 2 3 pişik önleyici kremini, bebeğinizin ilk

gününden itibaren rahatlıkla kullanabilirsiniz.  Mustela Pişik kremi fiyatları için tıklayınız!

Bepanthol Baby Pişik Önleyici Merhem

Merhem formülüyle yoğun pişik önleme ve koruma sağlayan Bepanthol pişik önleyici merhem, içerisindeki Lanolin ile sürtünmeyi azaltır, cildin doğal nemini korur ve pişik oluşumunu engeller. Hava geçiren dokusuyla cilt nefes alır. Bepanthol Baby Pişik Önleyici Merhem fiyatları için tıklayınız!

Burt's Bees Bebek Pişik Önleyici Krem 85 gr

Bebeğinizin hassas cilt yüzeyi için geliştirilen pişik önleyici krem, A ve E vitaminlerini doğal şekilde barındırır.  Bebeğinizin altı kapalıyken cildini besler ve  çinko oksit ve balmumu ile bebeğinizin cildinin nemli kalmasını sağlar.  Burt's Bees pişik kremi fiyatları için tıklayınız!

Hametol Baby Pişik Kremi 100 gr

Zengin içeriği ile bebek cildini besler ve onarır. Nefes alan dokusuyla bebeğinizin cildinin rahat etmesini sağlar ve nemli tutar. Hamamelis virginiana özü onarıcı etkisi olan bir bitkidir. Kızarıklık ve tahrişe karşı bir savunma oluşturur. Provitamin B5 ile ideal nem sağlar. İçeriğindeki diğer yağlar, zeytinyağı, badem yağı, sarı kantaron yağı, shea butter ve papatya çiçeği yağıdır. Hametol Baby Pişik Kremi fiyatları için tıklayınız!

Syorell Pişik Önleyici Organik Bebek Kremi  50 ml

Organik bir formu olan Syorell pişik kremi, içerisindeki Multinature BioActive Complex sayesinde bebeğinizin cildini yatıştırarak kızarıklık oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Tamamen doğadan toplanan bitkilerden elde edilmiştir. Kekik Suyu, Papatya Ekstraktı, Aynısefa Yağı, Kantaron Yağı, Zeytinyağı, Buğday Ekstraktı, Badem Ekstraktı, Limon Kabuk Ekstraktı, Yasemin Yağı, Lavanta Yağı, Defne Ekstraktı, Aloevera birlikteliğiyle oluşturulmuştur.Syorell Pişik Kremi fiyatları için tıklayınız!

Bebeğinizin cildi için hassas bakım sağlayan bu özel pişik kremlerine, Kozmeko.com’dan avantajlı fiyatlarıyla sahip olabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.