Probiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri Nelerdir

21-02-2021 22:09
Probiyotiklerin Sağlık Üzerine Etkileri Nelerdir

Probiyotikler, bağırsak florası için faydalı olan bakteriler içerir. Böylece bağışıklık ve sindirim sisteminin doğru çalışması için gerekli ve doğrudan ilişkilidir. Bağırsak florasında bilinen 500 farklı tür bakteri mevcuttur. Bu bakterilerin %90’dan fazlası yararlı olup, bunlar yediğimiz besinleri hazmeder ve proteinleri aminoasitlere, yağları da yağ asitlerine dönüştürürler. Yani bağırsak bakterileri, besinleri basit yapıtaşlarına parçalayan en önemli etkenlerdir.

Probiyotik Nedir, Ne İşe Yarar?

Probiyotikler, tarih boyunca sağlık üzerine faydalı olduğu bilinen ve tüketilmesi önerilen faydalı bakterilerdir. Fermente gıdalarda  özellikle olduğu bilinen probiyotikleri, günümüzde gıdalardan alabileceğimiz gibi destek ürünlerden de karşılayabiliriz. Sütlü gıdaların fermentasyonu keşfi, bu besinlerin uzun süre saklanabilmesine olanak sağlamıştır. Ve bu şekilde fermente olan gıdaların içeriğindeki faydalı bakteri sayısı da artmıştır. Süt ürünlerinin fermentasyonuyla elde edilen bu gıdalardaki probiyotik miktarının çok olması da bu yüzdendir.

 

Probiyotikler Hangi Besinlerde Bulunur?

Vücudumuza ve bağırsak mikrobiyotasına dost probiyotikler, bağırsaklardaki faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlarlar. Probiyotik nelerde bulunur? Hangi besinler probiyotikler açısından zengindir? sorularının cevaplarına gelin birlikte bakalım;

 

  • ·      Yoğurt
  • ·      Kefir
  • ·      Lahana turşusu
  • ·      Salatalık turşusu
  • ·      Ev turşusu suyu
  • ·      Fermente peynirler (Çedar, mozerella, gouda)
  • ·      Tarhana
  • ·      Boza
  • ·      Fermente et ürünleri( kavurma, fermente sucuk,pastırma)
  • ·      Şalgam suyu
  • ·      Bira mayası

 

Ve bu gibi günlük hayatımızda soframıza ekleyeceğimiz gıdalarla vücudumuza probiyotiklerden zengin bir beslenme sunmamız mümkün. Fakat yoğun ve tempolu bir yaşam sürüyorsak ve beslenmemize yeterince dikkat edemiyorsak probiyotik desteklerininden mutlaka faydalanmalıyız.

Probiyotiklerin Faydaları Nelerdir?

Sağlığımız için pek çok faydası olan ve bağışıklığımızı güçlü tutan probiyotiklerin kanıtlanmış birçok faydası bulunmaktadır:

İşte bu probiyotiklerin faydalarından bazıları şunlardır:

 

  • · Sindirim sistemimizde ne kadar çok iyi  bakteri varsa, o kadar güçlü bir bağışıklığa sahip olmamız     mümkündür.Probiyotikler, bağırsak floramızdaki iyi  bakterilerin sayısını artırmamızı sağlar.
  • · İshal, kabızlık gibi boşaltım sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde yardımcıdır.
  • · Mental ve psikolojik durumlarda da olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.
  • · Cilt rahatsızlıklarının iyileşmesine, egzama ve alerjik durumların tedavisine destektir.
  • ·  Sindirim sisteminde oluşan hazımsızlık, boşaltım zorluğu, şişkinlik gibi şikayetleri önlemede etkilidir.
  • ·  Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurken, diğer hastalıklara karşı da bir savunma mekanizması oluşmasında etkilidir.
  • ·  Kilo kaybı ve karın yağlarında azalmaya destek olabilirler. 

 

 

Sindirim sisteminizin düzgün çalışabilmesi için derlediğimiz önerilerimize bu yazımızdan ulaşabilirsiniz!

Probiyotikler Nasıl Kullanılmalıdır?

Probiyotik desteklerde kullanılan en yaygın bakteri türleri Lactobacillus veya Bifidobacterium türleridir. Takviyelerdeki bakteriler dondurularak kurutulduktan sonra hayatta kalırlar ve sindirim sisteminizde aktif hale gelirler. Toz, kapsül veya tablet olarak birçok farklı türde probiyotik desteğine ulaşmanız mümkündür. Genel olarak günde bir doz probiyotik almanız yeterli olacaktır.

NBL Probiotic Gold 20 Saşe Nedir?

Probiyotik mikroorganizmalar içeren, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı saşedir. Probiyotiklerin yanı sıra A, C, E ve B1, B2, B6 vitaminlerini içerir. Nbl Probiotic Gold her saşesinde 2,5 milyar faydalı mikroorganizma içerir.

Nbl Probiyotik Gold fiyat için tıklayınız.

Çocuklarda Probiyotiklerin Önemi

Özellikle okul dönemine yeni başlayan çocukların okul tipi beslenme ve çeşitli gıdalarla yeni tanışması sürecinde birçok besin alerjisi ve sindirim ve boşaltım sistemi problemleriyle karşılaşmak oldukça mümkündür. Farklı ortamlarda ev dışında pişen farklı gıdalarla tanışan çocukların sindirimi bununla başa çıkmaya çalışırken, bağırsaklarındaki dost bakteri sayısını artırmak, onlar için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

Çocuğunuza sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırarak probiyotiklerden zengin bir menü oluşturabilir, günlük olarak kullanabilecekleri probiyotik gıda takviyelerinden faydalanabilirsiniz. Böylece daha güçlü bir bağışıklık ve sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmalarına destek olabilirsiniz.

NBL Probiyotik Kids Nedir?

Çocuğunuzun sağlıklı bir sindirim sistemine destek olmak için güvenle kullanabileceğiniz, çocuklara özel bir probiyotik desteğidir. Damla ve çiğneme tableti formlarıyla çocukların kullanabileceği pratikliktedir ve tadı hoştur.

NBL Probiotic Kids 30 Çiğneme Tableti fiyat için tıklayınız.

 

Probiyotiklerden zengin bir beslenme düzenine geçerek sevdiklerinizin ve kendi sağlığınızı koruma altına alın, her ortamda güçlü bir sindirimle mutlu bir yaşama sahip olun.

Retina Dijital
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.